Edith Gonzalez despre prima Aventurera:
Carmen Salinas. Cine este ea? Este o actrita cunoscuta, o veterana, foarte populara in Mexic, a parcurs o epoca si astazi ca astazi, este foarte iubita de toti, aproape de oamenii obisnuiti. Datorita operei produse de ea, jucam Aventurera intr-una din salile de dans traditionale, daca nu este chiar cel mai vechi din Mexic, Salonul “Los Angeles”, intr-un cartier al saracilor.
Spectacolul este o mare provocare pentru mine pentru ca danez mambo, ies pe scena purtand costumatii sumare, spectacolul in sine atrage multi intelectuali, artista, oamenii cu stare care asista la spectacol facuti curiosi de tot acest peisaj.
Din prima zi (prezentarea pentru presa a avut loc pe 27 August, iar pentru public ziua urmatoare) pana in prezent “Aventurera” s-a jucat cu casa inchisa, iar spectatorii, atat de eterogeni aclama aceasta productie. In ceea ce ma priveste, experienta a fost facinanta, minunata si obositoare. Daca contiuna in felul acesta, nu stiu daca voi rezista pana in decembrie.
De ce am ales Aventurera? Fiecare dintre noi a ramas coplesit de un film, iar in cazul meu acesta a fost Aventurera, toti (vorbesc despre actorii din aceasta productie), am fost impresionati de filmul de lung metraj cu acelasi nume, din anii 50, film-cult in Franta si Mexic, film mexican cu actori mexicani extraordinari. Un film-cult este vazut de toti, are acel sens de indesolubil, inoxidabil, atrage oamenii care pastreaza un sens de loialitate subiectului, indiferent de calitatea artistica sau succesul comercial. (un exemplu este si Desperado cu Antonio Bandera)
Sub semnul acestui film si influentat de filmul italian «Ginger si Fred» (de Federico Fellini) s-a nascut transpunerea treatrala a productiei “Aventurera“. In sine, piesa este precum un film-cult: a primit recunoasterea de a fi cea mai importanta a ultimilor ani in ceea ce priveste productiile teatrale.
Cine este Aventurera? Aventurera sunt eu. Am un trecut de fetita abandonata de catre mama sa si cu un tata care isi ia viata neputand face fata crizei create. Sunt crescuta de un strain care ma introduce in lumea celor decazuti si in mrejele prostitutiei; sunt frumoasa si toti ma doresc…..